Samarbeta

VILL DU TA KURSEN TILL DIN SHALA, YOGASKOLA ELLER STUDIO?

Sara tycker om att individanpassa och värdesätter att varje uppdrag ska bli så bra som möjligt. Hör av dig så diskuterar vi vilket upplägg som passar bäst för din shala, yogaskola eller studio!

Sara erbjuder även företagsyoga, privatlektioner och yoga på event.

Är du intresserad av anpassade yogaklasser, till exempel lunchyoga på arbetsplatsen, privatlektioner eller yoga på möhippan?

Hör av dig så diskuterar vi upplägg och pris.

Kontakt

Läs mer...Samarbeta

 • Träffar: 1248

Kontakt

KONTAKT

Frågor, förslag och bokningar görs enklast via telefon, epost eller genom kontaktformuläret längre ned på denna sida.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0738-45 07 78

Skicka meddelande


VILL DU GÅ EN KURS?

Se kommande kurser

NYHETSBREV

Vill du få information om när nya kurser läggs ut så anmäl dig till nyhetsbrevet

Läs mer...Kontakt

 • Träffar: 7521

Omdömen

OMDÖMEN

"Anatomi kursen med Sara kan ge många insikter för såväl den person som har övat yoga i flera år som den som nyss har börjat. Väldigt bra information och lätt att ta till sig. Ingen stund kändes ointressant. Sara bjuder på sig själv, är personlig och väldigt väldigt kunnig. Jag kan varmt rekommendera Sara Alenius Anatomi kurs."

Ann, Åhus

"Jag kan med glädje rekommendera Saras Anatomikurs då Sara på ett pedagogiskt och ödmjukt sätt ger oss en mycket sammanfattande genomgång av kroppens delar och funktion framförallt ur ett yogiskt perspektiv! Bra med de olika modulerna, som delar upp kroppen, extra plus till det snygga kompendiet och sammanfattningen att ta med hem, för att underhålla kunskapen!"

Lislott, Helsingborg

"Mycket bra intro till hur kroppen fungerar anatomiskt och väldigt pedagogiskt levererat av Sara. Nyttigt för alla som vill optimera sin träning (yoga eller annat)."

Sara, Lund

VILL DU GÅ EN KURS?

Se kommande kurser

Läs mer...Omdömen

 • Träffar: 2923

Kursbeskrivning

KURSBESKRIVNING

Den här kursen syftar till att genom teori och praktik gå igenom ett urval av det som är viktigt att veta om anatomi som yogautövare. Kursen är indelad i fyra moduler:

 • Grundläggande anatomi

  Vi går igenom olika strukturer vi har i kroppen, aktiva strukturer så som muskler och bindväv/fascia samt passiva strukturer så som skelett, leder och ligament. Vi pratar om vad vi har för olika slags leder och vilka rörelser de kan göra. Vi pratar om hur muskler, nervsystemet och andningen fungerar samt om rörelsekedjor och hur de påverkar oss i vår yogapraktik.

 • Nedre extremiteter

  fot, knä och höft

  Vi tittar närmare på fotens anatomi, fötternas rörelsemönster och hälens hållning. Vi pratar om knäts anatomi, aktiva och passiva strukturer som påverkar våra knän och vad som är viktigt att tänka på i yogapraktiken för att främja knähälsa. Vi går igenom höftens anatomi med dess aktiva och passiva strukturer, vi lär oss om hur fot, knä och höft påverkar varandra och hur det visar sig i vår yogapraktik

 • Bål

  bäcken, SI-led och rygg

  Vi går igenom bäckenets och SI-ledens anatomi, vi diskuterar bandhas både ur ett anatomiskt, yoga filosofiskt och energimässigt synsätt. Vi tittar närmare på ryggens anatomi, neurologi och muskler samt viktiga aspekter för rygghälsa i bakåtböjningar, framåtfällningar och vridningar.

 • Övre extremiteter

  hand, handled, armbåge, skuldra och nacke

  Vi pratar om handens, handledens, armbågens och skuldrans anatomi samt aktiva och passiva strukturer som påverkar dessa leder. Vi tittar närmare på hur de påverkar varandra i rörelsekedjor och hur det visar sig i vår yogapraktik. Vi går igenom nackens anatomi och muskler samt vad som är viktigt i yogapraktiken och i vardagen för att främja nackhälsa.


VILL DU GÅ EN KURS?

Se kommande kurser

Läs mer...Kursbeskrivning

 • Träffar: 2021

Fler artiklar …

YOGA ANATOMI

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0738-45 07 78

Webbdesign: BiT, webbdrift: HTTP 403